torstai 2. tammikuuta 2014

A new start

Olen jo jonkin aikaa miettinyt blogin aloittamista ja nyt sain sen aikaseksi, pientä kannustusta kyllä tarvitsin...

Eli blogissa kerron pääosin Saksassa valmentautumisesta oman hevoseni, kaverini ja hänen hevosensa kanssa. Olemme siis kummivanhempieni Kaarina ja Jürgen Böckmannin johtamalla tallilla, Reitstall Klövensteenissä joka sijaitsee Schenefeldissä. Autamme tallilla ja palkaksi saamme tunnit.

Meidän töihin kuuluu mm. hevosten kuntoon ja pois laittaminen ratsastuksen jälkeen, hevosten tarhaus, ruokinta ja muut hoidot sekä varusteista huolehtiminen. Jos kummivanhempini tarvitsevat ratsastamisessa apua autamme siinäkin joskus. Tallissa meitä ohjastaa kummivanhempieni lisäksi kummitätini virallinen hevosenhoitaja.

Olemme olleet tallilla jo muutaman päivän mutta ajattelin alottaa vasta tästä päivästä lähtien kirjoittamisen.

Menimme eilen tallille n. 9 aikaan. Veimme muutaman hevosen ulos, juoksutimme yhden 3 vuotiaan Böckmannien oman hevosen ja sen jälkeen menimme ratsastamaan omilla hevosillamme.

Aluksi keventelin, tein ympyröitä ja vaihtelin suunntaa. Tämän jälkeen ajattelin nostaa laukkaa jossa taas tuli ilmi nämä meidän kommunikaatio-ongelmat. Laukannostot vievät hirveästi aikaa ja tiedän että se on oma mokani. Täytyisi muistaa valmistella nostot erittäin hyvin ja osata ajoittaa ne oikein. Mutta harjoitus tekee mestarin ! Kun viimein sain ne nostettua molempiin suuntiin otin loppuravit joissa Sorbi oli jo paljon paremman tuntuinen kuin aluksi. Mentiin vielä loppukäynnit kävelemään maastoon.

Kaarinan hevosenhoitaja oli tullut tallille jo kuuden aikoihin joten hän oli ehtinyt tekemään kaikki muut hommat ennen meidän tuloa. Oli siis aika helppo päivä meille. Kaarina ei ollut tallilla eilen joten senkin takia homma helpottui kun ei tarvinnut laittaa hevosia kuntoon.


Olimme tänään tallilla n. puol yhdeksän aikoihin. Kävimme viemässä kolme hevosta tarhaan ja sen jälkeen harjasimme Wilman sekä omat hevosemme. Tämän jälkeen lähdimme Kassun käskystä siivoamaan ulkokenttää. 

Vaihdoimme muutaman muun hevosen ulos ja harjasimme Lordin ja laitoimme Wilman Kassulle kuntoon. Kassun hevosenhoitaja lähti tässä välissä kotiin. Kun Kassu oli ratsastanut Wilman, laitoimme Lordin kuntoon. Samaan aikaan kun Kassu ratsasti siivosimme meidän kaapin ja laitoimme sinne kamamme. Tässä välissä kävimme myös hakemassa muutaman hevosen sisälle. 

Kun Kassu oli ratsastanut Lordin veimme sen solariumiin ja pestiin jalat.


Der kleine Lord eli "Lordi", tuleva MM-kultamitalisti, joten painakaa nimi mieleen! ;) 



Sitten oli omien hevosten vuoro. 

Sorbi edustavana omassa yksiössään...
Aluksi Sorbi tuntu huonolta ja olin aika epätoivoinen. Kun olin jo luovuttamassa, Viki ( Jürgenin eli Bygin apuratsuttaja jolla on myös paljon omia asiakkaita), alkoi antamaan ohjeita. Onneksi!! Viki ratsasti Sorbia ennen kuin me ostettiin se joten hän kyllä tietää millainen se on ja miten sitä ratsastetaan. Ensin menin harjoitusravia ympyrällä ja yritin olla ottamatta liikaa sisäohjasta ja ratsastaa enemmän ulko-ohjalla. Välillä Viki käski asettaa Sorbia ulospäin. Laukassa teimme aluksi niin että otettiin pari askelta lyhyempää laukkaa ja sen jälkeen taas pidempää. Tämä onnistui aika hyvin vaikkakin ratsastin taas liikaa sisäohjalla josta Viki huomautti useasti. laukan jälkeen otin vielä harjoitusravia ja siinä tein avotaivutusta ja voltteja. Loppuraveissa Sorbi oli tosi hyvä ja muistin jättää sisäohjan rauhaan. Jee!! Käynnissä Viki sanoi että pitää ratsastaa se siinäkin kunnolla avuille, antaa pitempi ohja niin että Sorbi kävelee pitkää askelta rennosti. Loppukäynnit mentiin taas maastoon kävelemään. 

Jos täällä ei opi ratsastamaan niin ei sitten missään... ;) 

Lopuksi jaoimme vielä porkkanat, omenat ja punajuuret. 

Lopuksi muutama kuva minusta ja hevosistani
Minä ja Lerppu viime kesänä ennen kuin hän siirty eläkkeelle jalkavaivojen takia

Viimeinen valmennus Lerpulla

Toinen estehevoseni Lettu joka on nyt kuntoutuksessa selkävaivojen takia

Carlin valmennus pari kesää sitten Letulla

Letun kanssa kenttäaluevalmennuksessa 

Viimeiset hypyt Lerpun kanssa ♥
Siskoni hevonen Piko oli minulla pari viikkoa Ypäjällä 

Piko :)

Uusin hevoseni Sorbi joka on nyt mukana Saksassa

Ypäjältä, hyvää vertauskuvamateriaalia sitten kun tullaan takaisin Saksasta ;)




7 kommenttia:

  1. Toi fontti kannattaa vaihtaa, kun on aika hankala lukea..

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen aihe blogilla, jään siis seuraamaan! (: Muutama kehitysidea vain: Kannattaa laittaa kaikki postauksen kuvat samankokoisiksi (mieluiten "erittäin suuri" -kokoisena) ja vaihtaa fontti hieman helpommin luettavaan. Vielä näiden lisäksi kun kiinnität huomiota tasaiseen kappalejakoon ja tekstin asetteluun niin hyvä tulee! Banneri on todella hieno, siitä plussaa! Toivottavasti jaksat kirjoitella ahkerasti!

    VastaaPoista
  3. Hyvä Suvi! Jään ehdottomasti odottamaan jatkoa. Vaikka edelliset kommentoivat fonttia vaikealukuiseksi, niin minä en koe sitä niin. Ja näin "vanhalle" sopivan suurta... :)

    VastaaPoista
  4. Jee jään seuraamaan! :) Miks Sorbilla on muuten toisessa etujalassa suoja ja toisessa pinteli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! :)Sorbilla oli siinä jalassa sen takia pinteli ku siinä oli haava joka olisi suojan kanssa hankautunut auki :)

      Poista
  5. Kuka teki sulle bannerin ? :)

    VastaaPoista