lauantai 11. tammikuuta 2014

Never regret anything that made you smile

Nyt ei ole ollut oikeen mitään sen erikoisempaa kirjoitettavaa, joten on ollut vähän hiljaisempaa. Tallilla on sujunut hyvin. Kassulla on päivässä n. neljä ratsutettavaa ja niitä me laitetaan kuntoon ja hoidetaan. Meillä on myös muutama ulos vietävä hevonen. Sekä tietty omien hevosten liikutus, karsinoiden siivous ja muu hoitaminen. Sorbilta irotettiin eilen vääntynyt kenkä ja joutaa siksi tiistaina kengittäjälle. Alinen kanssa ollaan myös puhuttu Sorbin harjan siistimisestä, sillä jos itse rupean sitä töhrimään harja on sen jälkeen liian lyhyt, epätasainen ja lovinen...

Tässä iso maneesi ravintolasta kuvattuna
Meillä on ollut joka päivä Kassun tunti. Keskiviikkona alkuverkan jälkeen harjoitetltiin käynnistä laukannostoja mitkä on yllättävän vaikeita jos ne haluaa tehdä oikein. Kassu antoi myös tehtäväksi harjoitella niitä joka päivä jotta ne rupeaisivat toimimaan ilman ongelmia. Muutenkin hän on sanonut että meidän pitäisi ratsastaa Sorbi ja Penni joka päivä niin hyvin että jossain vaiheessa ei tarvitse muutakuin ottaa ohjat käteen niin ne on siinä avuilla ja peräänannossa. Tähän tähdätään ! Mutta siis laukannostoharjoitusten jälkeen tehtiin taas piruettilaukkaa joka on meillä vasempaan kierrokseen helpompaa. Ravissa tein pohkeenväistöjä molempiin suunntiin. Kassu oli silloin juuri jossain muualla enkä sen takia tiedä että menikö ne ihan oikein, ainakin väistöt omasta mielestä sujui paremmin kuin aikaisemmin. Tässä taas vasen kierros on hankalampi. Ajoittain Sorbi tuli ravissa pois muodosta mutta se korjaantui aika helposti ottamalla taas ohjat käteen ja pohkeet kiinni. Harjoitusravi ei enää ole ongelma sillä nyt saan ratsastettua Sorbin jo niin ettei ravi ole enää niin pompottavaa.

Torstaina alkuraveissa ympyröitä ja suunnanvaihtoja sama laukassa. Tehtiin taas piruettilaukkaa, tavoiteena siis tehdä jossain vaiheessa kunnollinen piruetti joten ensin täytyy harjoitella sitä laukkaa ja oppia miltä se tuntuu. Ravissa tehtiin avotaivutusta molempiin suunntiin. Aluksi se oli aika vaikeaa mutta viimeiset avot olivat jo oikeaan suunntaan. Kassu sanoi että täytyy muistaa pitää sisäpohje edessä ja ulkopohje vain hieman taaempana. Lopuksi tehtiin vielä muutama lisäys ravissa. Siinähän sitä sitten pompittiin oikeen olan takaa ! Täytyy siis harjoitella sitä istumista.

Perjantaina alku oli aika epätoivoista hömpötystä josta myös Kassu huomautti ja otti heti tultuaan paikalle ohjat käsiin. Hän huomautti taas siitä että Sorbi ei ravaa kunnolla. Tehtiin myös ravi-käynti siirtymisiä. Laukassa Kassu muistutti että täytyy muistaa suoristaa hevonen, kuitenkin samaan aikaan täytyy ajatella laukkaavansa hieman avotaivutusmaisesti. Tein laukassa myös sulkutaivutusta joka on yllättävän vaikeaa.. Myös suoristaminen ja vaihdon tekeminen tuotti minulle suuria ongelmia. Olen ajatellut että sulkutaivutus tehdään jotenkin eri tavalla, siis sillä tavalla että takaosa "työnnetään" sivulle mutta tämä oli harhakuvitelmaa. Nyt tiedän että se tehdään niin että etuosa menee taivutettuna edellä ja takaosa on tietysti aktviivisesti mukana.

Tänään oltiin vain kävelemässä Pennin ja Sorbin kanssa maastossa ja huomenna olisi taas Kassun tunti. Odotan sitä jo ! Joka tunti oppii aina jotain uutta ja tuntuu ainakin siltä että mennään koko ajan eteenpäin.

(c) Ken Braddick
Tähän me tähdätään! ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti