lauantai 25. tammikuuta 2014

Talvi...

...on saapunut myös Saksaan. Ei ehkä niin pahana kuin Suomessa mutta kuitenkin. Pakkasta on tähän mennessä ollut pahimmillaan -11 astetta. Lunta on jossain kohtia ehkä n. 1mm. Mielestäni täällä on kylmä enkä halua enää olla yhtäkään talvea Suomessa. Tallilla ilman kylmenemisen huomaa esimerkisi siinä että hevoset eivät mene tarhaan ( tarhat ovat myös tosi koppuraiset ), mm. ulkokarsinoiden vesiautomaatit ovat jäätyneet ja kaikki ovet ja ikkunat pidetään kiinni.

Työpäivät ovat sujuneet kuten tavallisestikin. Pientä eroa aikasempaan on, ratsastan nyt päivässä muutaman hevosen enemmän. Olen nyt kolme kertaa mennyt sellaisella Benillä, se on Bygin ja Tinin ratsutettava. Verryttelen sen aina Bygille valmiiksi. Ben on n. 185cm kokoinen. Ihan kiva kun itsekkin tuntee olevansa aika kääpiö siellä selässä ja hevosen vieressä, vaikka en ole edes lyhyt. Benin askellajit ovat todella isot, ekalla kerralla tuntui siltä että en pysy siellä hetkeäkään. Kolmannella kerralla ravi ei ollut enää niin paha, laukka sen sijaan on niin isoa että minulla on vaikeuksia istua siellä puhumattakaan että istuisin sen harjoitusravissa.. Olen silti iloinen että Bygi antaa minun ratsastaa sillä, Ben kun on kuiteskin aika hieno ja hyvin ratsastettu sekä koulutettu.

Toinen hevonen millä olen mennyt on Felix. Siitä olenkin aikaisemminkin puhunut. Silloin se oli hirveän laiska ja sain potkia sitä koko ajan eteenpäin. Nyt kun menin sillä muutama päivä sitten niin piti enemmänkin pidättää kuin käskeä eteen. Ei siinä mitään, mielummin niin päin ! Senkin verryttelin Bygille valmiiksi.

Kolmas hevonen oli Joachim. Sillä olen mennyt vain kerran. Kyllä näillä hepoilla on kiva ratsastaa kun ne on läpiratsastettu niin hyvin että kun ottaa ohjat käteen niin ne on siinä. Tässä tavoitetta jota kohti mennään. Joachim tuntui oikeastaan aika kivalta, aluksi sen askeleet tuntui vähän hassulta mutta kun se vertyi niin se oli tosi mukava. Laukassa minulla meni hetken aikaa että sain sen läpi, ja kun se onnistui niin Bygi kapusi sen selkään.

Sorbin kanssa ollaan harjoiteltu nyt hirveästi sulkuja ja suoraan ratsastamista. Sulkutaivutusten kanssa ollaan tapeltu nyt tosi paljon ja pikkuhiljaa rupean pääsemään siitä jyvälle. Lähinnä suoraan ratsastamisen ongelma esiintyy laukassa ja yhtenä päivänä keskityttiin melkeinpä ainoastaan siihen. Lopuksi se sitten onnistuikin. Muutaman kerran ollaan taas harjoiteltu piruettilaukkaa jotta Sorbin takapää vahvistuisi. Tällä viikolla ollaan myös treenattu takaosakäännöksiä ja olen tehnyt yhden tosi hyvän ja oikeaoppisen takaosakäännöksen ! Jes :D Ravissa minulle on tullu taas vaihteeksi jokin sellainen vaihe etten pysty istumaan harjoitusravissa. Tyhmää, kun se onnistui jo tossa yhdessä vaiheessa. Toivottavasti tämä on vain joku ohimenevä juttu. Muuten ravissakin ollaan tehty aika paljon sulkuja ja treenattu sitä että Sorbi ravaa kunnolla. Välillä tulee sellaisia ihan pieniä hetkiä jolloin se ravaa tosi hyvin ja tuntee selkäänkin kun se ottaa takajalat kunnolla alle ja tekee töitä. Ehkä tän viiden kuukauden jälkeen osaan ratsastaa suoraan, sulut ja avot, takaosakäännökset, piruetin ja harjoitusravissa istuminen sekä kunnon lisäykset ! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti