lauantai 4. tammikuuta 2014

Kuulumisia

Eilen oli ihan normaali työpäivä. Vietiin aamulla muutama hevonen tarhaan ja harjailtiin Wilma ja omat hevosemme. Taluttelimme Penniä ja Sorbia kahteen kertaan koska oli ylimääräistä aikaa.


Jossain vaiheessa aamua Bygi käski minun mennä laittamaan Felix niminen hevonen kuntoon ja alkuverrytellä se valmiiksi. Olin joskus aikasemminkin mennyt sillä, joskin vain käyntiä koska sillä oli silloin jalassa jokin vika. Felix on hyvin koulutettu ja hienosti liikkuva hevonen mutta minulle ainakin kauhean raskas ratsastaa. Ratsastuksen jälkeen valuin hikeä ja olin ihan loppu. Mutta kun Bygi kapusi selkään niin eipä se enää vaikuttanut raskaalta tai laiskalta ja kaikki temput onnistuvat hienosti.

Kun Kassu tuli tallille laitoimme hänelle muutaman hevosen kuntoon ja vaihdoimme hevosia tarhaan. Kävimme pilkkomassa porkkanat ja omenat, pyyhittiin satulahuoneen seinät ja lakaistiin keskikäytävä sekä käytävä jossa Böckmannien Lordi seisoo.

Kun Kassu oli valmis niin oli meidän vuoro ratsastaa omat hepat. Ratsastin Sorbin jo käynnissä kunnolla avuille niinkun Viki oli käskenyt tehdä. Sen jälkeen otin kevyttä ravia molempiin suuntiin. Se oli tässä vaiheessa jo paremman tuntuinen kuin eilen. Laukatkin nousi hyvin molempiin suuntiin! Tein muutamia laukanvaihtoja jotka olivat ihan ok. Ravissa harjoittelin suurimmaksi osaksi istumista ja otin yhdessä vaiheessa jalustimetkin pois. Loppuraveissa Sorbi tuntu paljon paremmalta kuin aluksi.

Tänään Aline oli vain hetken tallilla koska hänellä on vapaapäivä lauantaisin. Olimme siis omillamme loppupäivän. Hommaa ei ollut kauheasti. Harjailimme muutaman hevosen, laitoimme erään naisen hevosen kuntoon ja hän ilahtui siitä kovasti. Pesimme Kassun hevosten sekä Pennin ja Sorbin suitset.


Kassun saavuttua laitoimme omat hevosemme kuntoon ja menimme maneesiin. Alkukäyntien jälkeen kun lähdimme ravaamaan Kassu totesi että meidän ratsastaminen on pelkkää maneesin ympäri höntsäilyä puolipitkin ohjin ja se on sama asia kuin hevoset olisivat tarhassa tekemättä mitään. Tämä on kyllä ihan totta ja täytyy nyt oppia ratsastamaan alusta asti kunnolla niin että siitä on jotakin hyötyä hevoselle sekä ratsastajalle. No sitten otin jo alkuraveissa ohjat käteen ja Kassun käskystä rupesin ratsastamaan. Eron huomasi heti! Laukassa verkkasin samalla tavalla kuin ravissakin, ohjat kädessä ja pohkeella. Sen jälkeen otin muutamia vaihtoja jotka sujuivat paremmin kuin kertaakaan aikasemmin, saattaa johtua siitä että tällä kertaa ratsastin ne kunnolla ja keskityin tekemiseen. Aluksi ravissa huolehdin siitä että Sorbi liikkuu kunnolla ja oikein eteen. Kun tämä onnistui Kassu käski istua harjoitusraviin ja aloittaa tekemään avotaivutusta ja voltteja ja muistaa koko ajan se että Sorbin pitää liikkua aktiivisesti eteenpäin. Harjoitusravissa pystyin istumaan jo paremmin vaikkakin se edelleen on se suurin ongelma. Ärsyttävää kun se on kuiteskin suuri osa ratsastusta. Mutta täytyy vain joka päivä harjoitella niin kyllä se siitä! Laukassa harjoiteltiin vielä piruettilaukkaa Kassun opastuksella. Se oli hauskaa! Loppuravit olivat hyvät ja sen jälkeen ulos kävelemään loppukäynnit.

Ennen kun lähdimme bussille jaoimme porkkanat ja myslit Kassun sekä omille hevosillemme ja siivosimme yhden tarhan. Mukavaa kun ilmakin suosi ja aurinko paistoi koko päivän :)



Puru, olki ja heinävarasto jonka yhteydessä on pieni maneesi jossa lähinnä vain juoksutetaan

Maneesin päädyssä olevan ravintolan sisäänkäynti



Nea ja Penni ♥

Kuvien laatu on aika huono, pahoittelen! 



2 kommenttia:

  1. Ratsastuksesta olisi kiva saada kuvia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kuvia tulee heti kun saadaan joku kuvaamaan. Ratsastetaan Nean kanssa aina samaan aikaan eikä kukaan oikeen kerkee..:)

      Poista