sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Dressage

Nyt on yks viikko taas takana, ollaan oltu  Saksassa kolme viikkoa. Tuntuu siltä että ollaan oltu paljon kauemmin kuin sen kolme viikkoa... Ratsastus on mennyt huimasti eteenpäin ja nykyään hyviä pätkiä tulee huomattavasti enemmän ! Työt on sujunut ihan normaaliin tapaan joten ei niistä sen enempää.

Eli torstaina otin vain muutaman kierroksen kevyttäravia ja siirryin melkein heti reippaaseen laukkaan, sillä siinä Sorbi vertyy paljon paremmin. Muutama vaihtokin tuli tehtyä. Harjoiteltiin käynnistä laukannostoja, joista muutama viimeinen onnistui erittäin hyvin. Täytyy joka päivä harjoitella niitä niin pian ne alkavat sujumaan itsestään. Kun otin raviin tein muutaman sulkutaivutuksen. Ne onnistuvat vasempaan hiukan heikommin mutta harjoitellaan ahkerasti ! Sen jälkeen tein myös molempiin suunntiin avotaivutusta, joissa tulee aika hyviä pätkiä jo, sitten Sorbi välillä lähtee pois avuista. Tasaisuutta siis kaipaillaan.

Perjantaina jo alkuveryttelyssä Sorbi tuntui tosi kivalta ja keventelin molempiin suunntiin hiukan aikaa, jonka jälkeen nostin laukan. Laukkaverryttelyn jälkeen, aloitettiin tekemään sulkuja laukassa. Nyt rupean tajuamaan miten se suoristaminen ja vaihto tehdään sulun jälkeen. Tietty se vaatii vielä paljon harjoittelua mutta suunta on oikea. Laukanvaihtojakin harjoiteltiin, joista suurin osa onnistuu jo. Täytyy muistaa vain aina keskittyä hyvin ja valmistella vaihto kunnolla. Käynnissä harjoitetltiin keskikäyntiä. Sorbin pitäisi vielä enemmän astua yli ja venyttää kaulaa. Harjoitusravissa tein sulkuja jotka meni ihan kivasti. Siinä samalla yritin myös muistaa pitää Sorbin ravi aktiivisena. Oikeaseen kierrkseen siinä oli välillä hieman ongelmia. Sorbi nosti pään ja lähti hieman juoksemaan jonka seurauksena en pystynyt enää istumaan niin hyvin josta Sorbi otti vielä vähän enemmän nokkiinsa. Kevensin vähän matkaa ja jatkoin sitten harjoituksia. Loppuun tehtiin yksi lisäys, joka ei oikein mennyt putkeen. Se ei lähtenyt kunnolla ja pompein aika paljon... Mutta Sorbi oli silti suurimman osan ajasta tosi kivan tuntuinen.

Lauantaina meidän hevosilla on vapaa ja käytiin niiden kanssa kävelemässä maastossa. Molemmat hepat tykkäävät päästä hieman katselemaan maisemia ja sen huomaa seuraavana päivänä siitä että liikkuvat paljon paremmin eteen.

Sunnuntaina, tänään, meillä on vapaapäivä. Me menimme tallille n. 11.30 aikaan ja siivottiin aluksi omiemme karsinat. Sen jälkeen laitettiin hevoset kuntoon ja lähdettiin maneesiin kävelemään. Alkuverkan jälkeen harjoiteltiin taas vaihtoja jotka tänään onnistuivat tosi hyvin ! Jotta sulkutaivutus alkaisi sujumaan harjoiteltiin sitäkin tänään. Myös tänään suoristaminen ja vaihdot onnistuivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ravissakin tein muutaman sulun. Tänään käynnissä harjoittelin takaosakäännöksiä ja aluksi ne ei oikein ottanut onnistuakseen kunnes loppuun tuli pari kelpuutettavaa. Täytyy taivuttaa Sorbia paremmin ja saada se pyöreämpään ja syvempään muotoon. Tyydyin niihin ja siirryin takaisin harjoitusraviin ja Kassu käski tehdä muutaman lisäyksen. Lisäykset olivat hitusen eri luokkaa mihin enne olin tyytynyt. Huomasi oikein kun Sorbi lähti takaa. Joskin näissä istuminenkaan ei ollut ihan helpoimmasta päästä. Pystyin kylläkin istumaan paremmin kuin viimeksi kun tein lisäyksen, että ehkä se siitä ! Korjattavaa oli mm. siinä että Sorbin pitää olla paremmassa muodossa. Loppuraveissa Sorbi oli aika reipas joskin silti rento. On se vaan hieno ja olen iloinen että minulla on niin hyvä hevonen alla jonka kanssa voi oppia vaikka mitä ♥




2 kommenttia: