tiistai 7. tammikuuta 2014

Vapaapäiviä ja onnistumisia

Sunnuntaina meillä oli vapaapäivä. Menimme aamupäivällä tallille ja kävimme Sorbin ja Pennin kanssa maastossa. Onneksi oli kiva ilma ja sen huomasi myös esimerkiksi siitä että metsässä oli eskarilaisia vanhempiensa kanssa retkeilemässä. Urheat hevosemme eivät heistä kuitenkaan välittäneet. Kun tulimme maastosta ja hoidimme hevosemme pois laitoimme vielä Sorbin uuden ulkokarsinan kuntoon. Lopuksi jaoimme vielä porkkanat ja omenat. Iltapäivällä kävin vielä lenkillä.

Maanantaina oli hevosten ja Kassun vapaapäivä. Menimme tallille jo 7.15. Siivosimme Lordin ja Pennin karsinat ja tarhasimme muutaman hevosen. Kahdeksalta ensimmäisen hevosen piti olla irtohypytyksessä joten n. varttia vaille menimme vähän juoksuttamaan sitä verryttelyksi. Samaan aikaan kun Fanny oli irtohypytyksessä Nean kanssa minä juoksutin Jordin ihan vaan riimusta niin että se vähän pääsi liikkumaan. Kun Fanny ja Jordi oli valmiita, siirsimme Sorbin hänen uuteen karsinaansa Pennin viereen. 9.00 ja 9.15 olivat Ineksen ja Fidan irtohypytys ajat joten n. kaksikymmentä vaille aloimme laittamaan Fidaa kuntoon ja mentiin verryttelemään se. Kun Fida meni maneesiin kävi Nea hakemassa Ineksen. Meidän hevoset eivät tänä maanantaina päässeet irtohypytykseen, sillä irtohypytyksen järjestäjä ei ollut varautunut kahteen uuteen hevoseen ja siksi aikataulu ei antanut myöden. Mutta ensi maanantaista lähtien Penni ja Sorbi ovat mukana! Kun olimme juoksuttaneet vielä Wilman riimusta niin otettiin omat hevoset. Menimme pieneen maneesiin ja päästettiin ne sinne juoksemaan. Tietysti eri aikaan. Sorbi oli aivan innoissaan ja pukitteli ja riehui hirveästi. Yritin ottaa videotakin siitä mutta maneesi oli liian pimeä niin päätin luovuttaa. Lopuksi haimme vielä hevoset tarhoista ja jaoimme herkut.

Tänään oli taas ihan normaali työpäivä. Aamulla veimme hepat ulos ja autoimme Vikiä kahden hevosen kanssa sillä Bygi on poissa. Nea käveli toisen kanssa selästä ja sinä aikana minä juoksutin toisen. Sen jälkeen menimme siivoamaan omien hevostemme karsinat. Harjasimme ja laitoimme kuntoon Kassun ensimmäisen ratsutettavan ja Nea meni sillä kävelemään n. 20 min ennen kuin Kassu tuli. Kun hän lähti Kallen kanssa laitoimme Florin kuntoon eräälle naiselle ja otimme Kassun seuraavan hevosen valmiiksi. Tämän jälkeen Kassu ratsasti vielä kaksi hevosta kunnes oli meidän omien hevosten vuoro. Siinä välissä vaihtelimme myös hevosia tarhoihin.

Alkuverryttelyn jälkeen aloitimme ympyrällä laukassa niin että pienennettiin ja suurennettiin laukkaa vuorotellen. Sorbi oli tosi hyvän tuntuinen ja tehtävä onnistuikin aika hyvin. Tämän jälkeen harjoittelimme taas muutamia askelia piruettilaukkaa. Laukassa Kassu käski myös tehdä niin että pitkät sivut mentiin todella isoa laukkaa ja taas lyhyillä sivuilla otettiin hevonen takaisin. Sorbi lähti pohkeesta todella hyvin ja helposti eteen ja tuli yhtä helposti istunnalla takaisin! Lävistjällä otettiin kolme yksittäistä laukanvaihtoa, ei siis mitään sarjavaihtoja. Aluksi olin itse hieman hukassa mutta pääsin nopeasti tehtävään mukaan ja vaihdotkin rupesivat sujumaan eikä Sorbi vaihtanut omia aikojaan. Ravissa tein avotaivutusta. Harjoitusravissa istumisessa ei tällä kertaa ollut ongelmia, joskin pää oli ajoittain hieman epävakaa josta Kassu kyllä huomautti. Muuten Sorbi oli ravissakin erittäin kiva. Loppuravien jälkeen lähdimme vielä Nean ja Pennin kanssa pitkille loppukäynneille. Tänään Sorbi oli aivan mahtava! Kertaakaan ennen se ei ole tuntunut yhtä hyvälle. Mukavaa huomata että harjoittelu on kannattanut ja nyt jaksaa taas ahertaa entistä enemmän. Jos viikon jälkeen Sorbi on näin kiva niin en malta odottaa millainen se on sitten viiden kuukauden päästä!

Kuvia ei tähän postaukseen nyt valitettavasti tule sillä kone on niin hidas etten jaksa odottaa niiden lataamista... Ensi kerralla sitten taas :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti