keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Valmennusta

Sunnuntaina meillä oli taas Kassun tunti. Kävelimme aika pitkät alkukäynnit jotta maneesi kerkeäisi tyhjenemään hieman, mutta aina kun joku lähti tuli heti uusi tilalle. Siellä seassa sitten sompailtiin.

Eli alkuraveissa oli aika vaikeaa, Sorbi tuntu tosi huonolta ja jäykältä. Laukkatyöskentelyn jälkeen Sorbi rupesi vertymään ja tuntumaan huomattavasti paremmalta. Kassu sanoi että meillä menee edelleen liian kauan saada hevoset läpi. Ideaalitilanne olisi jos alkukäynteihin menisi n.15 min ja alkuverkkaan n. 10 min ja sitten voitaisiin aloittaa työskentely. Joo, tuohon on vielä vähän matkaa... Kuitenkin kun oltiin verrytelty aloin tekemään sulkutaivutusta laukassa. Edelleen se on hankalaa, joskin sulun jälkeinen suoristaminen ja laukanvaihto tuottaa enemmän ongelmia kuin itse sulkuväistö. Ravissa tehtiin avotaivutusta jotka jo onnistuvatkin aika hyvin. Sorbi oli myös hyväntuntuinen.

Maanantaina oli taas Kassun vapaa, tällä kertaa meidänkin hevoset pääsivät irtohyppäämään ! Aluksi talutin Sorbia n. 10 min ja sen jälkeen juoksutin sitä vähän aikaa verryttelyksi. Kun oli Sorbin vuoro mennä maneesiin, esteet laskettiin aluksi aika pieniksi ja osa oli ihan puomeina maassa. Muutaman ekan kerran Sorbi ei oikeen suostunut menemään kujaan ja ensimmäiset hypytkin oli aika mielenkiintoisen näköiset. Kun se ymmärsi jutun jujun Sorbi alkoi oikeen nauttimaan hyppäämisestä ja irtona juoksemisesta ! Esteitä ei nostettu korkeiksi sillä tämä oli eka kerta ja riitti että Sorbi ymmärtää homman ja että sillä oli hauskaa, niinkuin sillä olikin. Myöhemmin Aline vielä leikkasi Sorbin harjan.

Tiistaina Sorbi kengitettiin. Tämän takia sillä ei menty kauhean rankasti, Kassu sanoi että jotkut hevoset reagoivat uusiin kenkiin herkemmin kuin toiset. Kuitenkin kun menin selkään se oli aika hassun tuntuinen. Se liikkui kyllä hyvin eteen mutta oli silti jotenkin jäykkä.. Verryttelyn jälkeen aloitettiin harjoittelemalla laukanvaihtoja, joista ensimmäiset menivät aika penkin alle. Otin itseäni sitten niskasta kiinni niin heti rupesi sujumaan paremmin. Laukassa tehtiin myös muutamia lisäyksiä. Kassu käski ottaa Sorbin lisäyksen jälkeen avotaivutuksen suunntaisesti takaisin kiinnni, ja tämä todella auttoi ! Tehtiin sitten ihan kunnon avotaivutusta laukassa, nämä onnistuivat tosi hyvin vasempaan, oikeaseen oli hieman hankalempaa mutta siihen suuntaan saatiin loppuun myös aika hyviä avotaivutuksia.

Tänään, keskiviikkona, laitoin Sorbin jo alkuverryttelyssä kunnolla eteen ja kerrankin ratsastin alusta alkaen niinkuin Kassu on päivästä toiseen meille sanonut. Kauan minullakin kesti sisäistää tämä asia ja tehdä se.. Mutta huomasi heti eron Sorbiin, liikkui paljon paremmin ja laukannostoihinkaan ei kulunut kamalasti aikaa. Harjoiteltiin taas vaihtoja jotta niistä tulisi ikäänkuin rutiinia, että osaan ratsastaa ne kunnolla ilman että täytyy hirveästi miettiä. Muutama hyvä vaihto tuli jo, kyllä mä vielä joskus opin ! Harjoiteltiin taas sulkutaivutusta laukassa, ja tänään ekan kerran se ei tuntunut ylitsepääsemättömältä. Jeee ! Ravityöskentelyssä Sorbi oli todella hyvä ja aluksi tein pohkeenväistöjä jonka jälkeen Kassu sanoi että kyllä minä sulkutaivutustakin voin tehdä. Sulkutaivutus ravissa on huomattavasti helpompaa kuin laukassa. Sorbi oli tänään mahtava ratsastaa, saattaa johtua siitäkin että nyt ratsastin kunnolla alusta asti ja voitte olla varmoja että jatkossakin teen niin. ;)


Juoksutusmaneesi

Maneesitallin käytävä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti